Események

események_cut

„A személynek kőtelességei vannak a közösséggel szemben, amelynek keretében
egyedül lehetséges a személyiség szabad és teljes kifejlődése.”

 

 

 

 

Kétnapos szakmai tréning Győrben

2014. március 31-én és április 1-én két napos szakmai tréninget tartunk az osztrák szervezet szakembereivel Győrben a területen dolgozó illetve érintett területen dolgozó szakemberek (rendőrök, konzulok, ügyvédek, szociális munkások, pszichológusok, egészségügyi szakemberek) számára egy szakértői hálózat létrehozásának érdekében. A tréning megtartását az érintett szakemberek számára a Magyar Kormány által 2013-ban elfogadott az Emberkereskedelem Elleni Küzdelemről szóló 2013-2016 közötti Nemzeti Stratégiában megfogalmazott szükségletek is alátámasztják. A képzésben résztvevők átfogó képet kaptak az áldozatok helyzetéről, nehézségeiről és kezelésükről egy nemzetközi tapasztalatot is megismrehettek. A résztvevők a későbbiekben is elérhetőek az áldozatok számára, illetve kapcsolatban fognak állni a Baptista Szeretetszolgálat Emberkereskedelem Ellenes programjának központjával.

Szakmai nap gyermekvédelmi szakembereknek

Május 7-én A Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni küzdelemben dolgozó munkatársai egész napos szakmai napot tartottak a gyermekvédelemben dolgozók számára. A résztvevők az emberkereskedelem magyarországi helyzetéről, illetve a Baptista Szeretetszolgálat ezen a területen végzett tevékenységeiről, az áldozattá válás folyamatáról hallhattak. Ezen túl a védettházakban folyó munkáról, és az áldozatok segítésében szerzett gyakorlati tapasztalatokról beszéltünk. A délután folyamán fórumbeszélgetés, csoportokban végzett esettanulmányok és egy emberkereskedelemről szóló film, Az Összetört álmok sugárútján közös megtekintése volt a program. A résztvevők nagyon hasznosnak ítélték az egész napos programsorozatot, fontosnak látják, hogy minél hamarabb elkezdődjön a prevenció azok között a gyerekek között, akik esetében fennáll az áldozattá válás esélye.

Gyermek és áldozatvédelem a Rendőrségen

Az Országos Redőr Főkapitányság (ORFK) Bűnmegelőzési osztálya 2014. december 3-5 között szakmai továbbképzést szervezett a területi szervek gyermek és áldozatvédelmmel foglalkozó szakreferensei részére: „Gyermek és áldozatvédelem a Rendőrségen” címmel.

A háromnapos szakmai továbbképzés kiemelt témáját képezte a civil szervezetek szerepvállalása az áldozattá válás megelőzésében.

A civil szférát a Baptista Szeretetszolgálat képviselte december 5-én. A szolgálat segítő, megelőző tevékenyégét az emberkereskedelem ellen De Coll Ágnes mutatta be a szakembereknek.